اختصاص یارانه کشت در راستای اجرای الگوی کشت در کشور

اختصاص یارانه کشت در راستای اجرای الگوی کشت در کشور

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که از نظر دانش و فناوری توان اجرای الگوی کشت در کشور را داریم، گفت: ایجاد مطلوبیت و تخصیص یارانه کشت از طریق تبصره ۱۴ قانون بودجه کشور به کشاورزان از راه‌های اجرایی شدن الگوی کشت در کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سنم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نشست هم اندیشی الگوی کشت با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، معاونین وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور و محققین سازمان تات در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این مراسم، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه این جلسه تخصصی، فنی و مهم است و مدعوین واقف به اهمیت الگوی کشت هستند، اظهار کرد: از سال ۱۳۵۰ تاکنون به دنبال اجرای الگوی کشت در کشور بوده‌ایم و برنامه آن بارها به استان‌ها ابلاغ شده است.
وی افزود: برنامه الگوی کشت و اجرای آن در تمام برنامه‌های توسعه‌ای کشور و در برنامه هفتم توسعه هم لحاظ شده است اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
ساداتی‌نژاد تاکید کرد: ما از نظر دانش و فناوری توان اجرای الگوی کشت را داریم و برنامه الگوی کشت در کشور بروزرسانی شده است اما هنوز در اجرا مشکل داریم.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه آمده از سال دوم برنامه، الگوی کشت اجرا شود و وزارت نیرو پروانه چاه‌ها را ساماندهی کند که در این راستا وزارت نیرو اقدام به بستن چاه‌ها کرد اما الگوی کشت اجرا نشد.
مقام‌عالی وزارت با تاکید بر این که اجرای الگوی کشت بدون حمایت و قانون مجلس شورای اسلامی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: مشکل اجرای الگوی کشت این است که ۹۸ درصد از کشاورزی ایران به بخش خصوصی تعلق دارد و این بخش دستورپذیر نیست و هرچه بخواهد کشت می‌کند لذا در مرحله اجرا با مشکل مواجه می‌شویم.
وی با بیان این که شوروی وارد کننده گندم بود اما روسیه امروز ۱۴۵ میلیون تن گندم صادر می‌کند و در شرایط جنگ به صورت روزانه به صادرات آن عوارض تعیین می‌کند، ادامه داد: غذا امروز ابزار قدرت است.
ساداتی‌نژاد تصریح کرد: راه اجرای الگوی کشت این است که برای کشت مطلوبیت ایجاد کنیم تا کشاورزان اقدام مورد نظر ما را انجام دهند، مانند خرید ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم از کشاورزان، لذا با سیاست قیمتی می‌توانیم به این امر اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید یارانه کشت را در بودجه ۱۴۰۲ لحاظ کنیم، افزود: باید بتوانیم از تبصره ۱۴ قانون بودجه کشور به کشاورزان یارانه کشت دهیم و برای اجرا به کمک مجلس شورای اسلامی نیاز داریم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: مقام معظم رهبری امنیت غذایی را اولویت اول کشور دانسته‌اند و هیچ چیز را با آن قابل قیاس نمی‌دانند.
وی خاطرنشان کرد: باید کود و تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزانی داده شود که الگوی کشت را رعایت می‌کنند و طبق برنامه پیش می‌روند.
مقام عالی وزارت در پایان عنوان کرد: با ایجاد عوارض در صادرات جذابیت محصولات پرآب‌بر مانند هندوانه را کاهش دهیم تا آب مجازی از کشور خارج نشود.

نوشته های مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها